Påsk

289416-212

Mars fas 1.

Skriv gärna en rad i vår GÄSTBOK


                                           image184

Varför har inte dygnet 50 timmar? Det vore bättre, dels kunde vi vara på Petrusgården mer en vad vi är och dessutom hade vi hunnit äta ibland också. Skämt o sidor. Klart vi äter dock inte speciellt regelbundet men äter gör vi varjefall någon gång per dygn. 


Det går framåt, ja i en rasande fart nu, men de hade ju gått endå fortare om dygnet varit längre som sagt eller om vi inte hade haft våra jobb också. Fast de e ju tur vi har våra jobb för de vore inte lätt att bygga utan inkomster.  Inga fritidsbeskymmer hos oss inte.  


Vi hade en del av barnaskaran hemma förra veckan och gav en hjälpande hand.  Trevligt med små barnfötter på golvet även om de är i storlek 45. 


289416-204


Nu är alla fönster på plats i bottenvåningen vi har en snäll vän som kommer och ger en hjälpande hand då och då, en redig vän, han heter inte Sven utan Sören, hans fingeravtryck finns med på alla fönster.  Han är en redig klippa.


Janne har gjort hål i innetaket. Ja vi ska ha en trappa till övervåningen, så det var nödvändigt. Från början skulle vi bara ha vindsutrymme där uppe, men under resans gång ångrade vi oss ju och nu blir det sovrum i stället. Varför bygga utrymme som inte används?


Pågående projekt är väggar. Många är på plats men vi kan inte göra båda sidor klara för nästa vecka ska elen dras och så kommer rörmokaren och drar vattenledningarna inne i huset.


I fredags  hade vi byggledigt och var på inköpsshopping istället. Det blev isolering till inneväggarna, golv,  duschväggar och en brevlåda, nu kan vi ta emot lite trevlig reklam.

  Så passade jag på att lura med Janne på City Gross som öppnat i Kalmar. Så det blev inte bara saker till bygget utan lite annat smått o gott också.  Förstår inte varför karlar inte gillar att shoppa på andra ställen en typ Jula eller Clas Olssons.

Vi hade faktiskt en byggshoppingdag förra veckan också. Då var vi och tittade på och beställde kakel till badrummet. Både till väggar och golv.  Jösses så mycket fint det finns inte lätt att välja. Men vi hittade VÅRT.  


Här följer lite bilder, som i och för sig berättar en hel del själva, men jag har endå gjort lite noteringar under dem.

289416-207
Vår blivande klädkammare

289416-206
Vem har trängt in Janne i ett hörn? (klädkammare igen)

289416-205
Det här är vårt blivande badrum, fast just nu fungerar det som matrum.
Är det något vi inte kommer att göra sedan så är det att ÄTA i badrummet,
så man får passa på.

289416-202
Taket i köket

289416-201
Köksyver uppåt.

289416-200
Här kommer kökskåpen och dörren in till skafferiet.

289416-199
Här förbereder vi chokladsmet i vår nya mixer, eller är det cement kanske.

289416-198
Toppgjutning av köksgolv, visst ser de ut som redigt chokladgolv....mmm

Ja man kan väl snart börja den rediga nedräkningen till INFLYTTNING.....!!!


På återseende

Janne o Anki


RSS 2.0