Så var det dags för gjutning!! V 43

GÄSTBOK!!


En sak är klar VI HADE TUR MED VÄDRET!!


Vilken vecka, varje dag sken solen i takt med oss på marken, en sådan fin vecka vädermässigt vet vi inte om vi haft på hela sommaren. Även om det var jobb från tidiga morgon till sena kvällen hela veckan så hade vi fantastiskt kul. Nu fick vi också lite extra draghjälp från goda vänner. Uffe hade vi med oss hela veckan, vi levde tillsammans dygnet runt. Mestadels var vi faktiskt vakna om inte på gården så hemma i huset. Så tillkom Nisse o Christer på sista förberedelsedagen inför gjutningen o även på gjutardagen.


Vi passar på att bockar fint och niger djupt till hjältarna som deltog och hjälpte till med grunden!!!

image82
Sand klart...

image83

image85
Det närmar sig....

image86



Nästan klar...





Under veckan har även elen blivit dragen till ladugården och några små tråkigheter har också dukt upp.
image94
Bland annat fann vi att pumpen i vår borrade brunn var kortsluten.

image95
Så får vi då veta av elektriken att PUMPEN ÄR DEFEKT....

Så var det vattnet till ladugården, vi var ju tvungna att ha vatten. Men inte kom där något. Nej Janne o Christer fick ge sig ner i vattentäkten som vattnet skulle komma från och där fann de slangen, ""Brutus, ja han kommer till nytta både här och där"" klart han fick vara med och lyfta ner Janne till vattnet
image96
så han kunde fixa till ventilen på slangen så vattnet kunde komma upp till gården. Oh efter mycket om och men, kom så dropparna i sakta takt ut från kranen. Hurra!!


Sen vet jag inte vad som hände, tror Janne o hydroforen blev ovänner - ja hydrofon sprutade si så där 20 liter något smutsigt vatten över honom. Redigt svartprickig, dyngsur och gullig blev han i både ansikte o resten av kroppen, tyvärr, ville han inte bli fotograferad. Nu hör till saken att Janne ger sig sällan, ja så till slut fick den där hydroforn ge sig och göra vad en hydrofon bör, alltså inte spruta vatten kors o tvärs över hela ladugården.

image97

Så kom fredagen och med den betong bilen.

image87

image99

image98

image93

image100


Så härligt det var att se grunden ta redig form, bli klar.


När betongen var på plats och eftermiddagen närmade sig var vi  möra allihop och for hemmåt och när klockan var 21.00 sov vi  fullständigt utslagna, en tuff arbetsvecka var till enda.


När lördagen kom gjorde vi något vi inte gjort på ledig tid på väldigt länge. Vi var fria, lediga, vardagsklädda o njöt, hela helgen var bara vila. Så fick vi en present - en häst, de Ni!!


Men nu, ja nu förbereder vi för stomresning, nu börja det roliga - bygget.




På återseende!!


Det händer saker, trevliga saker...



Om någon undrar vad vi "Janne & Anki" på Petrusgården fördriver vår tid med, då kan jag berätta att vi sköter våra arbeten, tillbringar all ledig tid med att riva gammal o bygga nytt på gården, äter, sover och tar hand om varandra. Mycket mer en så räcker inte vår tid till för. Men vi trivs och vi njuter av att se hur vår framtid & dröm sakta men säkert skapas.


Sedan sista har en hel del hänt.  Hela den gamla delen av huset är nu utrivet, bara ytterväggarna o murstocken återstår.  Ingen kan ana denna otroliga murstock, med en yta som heter duga. Sotaren har varit och tittat på den samt kollat skorstenen. Han rekommenderade nya rör där i, så vi har även haft en murningsfirma som vi nu väntar offert ifrån för att få skorstenen i bästa skick.  Tyvärr får vi nog utesluta öppen spis på övervåningen, men nere finns många möjligheter som vi "tänker vidare på". Inga beslut vi behöver ta just nu.  Golven på bottenvåningen ligger envist kvar, vi tror - funderar på om någon möjligen råkat hälla ut superlim under dem. En del har vi lyckats få bort med hjälp av såg o gissa vad vi fann där under. Jo en stor sten, hur många kan skryta med att de har en stor sten under golvet inne i huset? Vi kan!!

image48

Vi har sedan vi kom till gården letar om brunnarna. Ja vi visste det skulle finnas både en gräv och en borrad, den gräva fann vi direkt.

image49

Men den borrade visste inte säljaren vad den fanns. Men som tur är har vi fått goda grannar och en av dem har hjälpt oss att ta reda på vad den fanns, så nu är den funnen också. Grannar ja, det har vi trevliga. Många har varit borta hos oss, presenterat sig, hälsat oss välkomna och pratat bort en stund. Kul att folk, tycker det är kul att det händer något med gården - ja den har ju stått tom en tid.


Den nyaste delen av huset, en liten del med toa o förstuga som nog byggdes någon gång på 70-talet är nu riven. Den delen var så skadad att det inte gick att spara och det visste vi från början.

image50

image51

image52

image53

image54

En dag var det någon som viskade i våra öron - det finns en skatt på Gården!! Ja ingen skattkista men det var tydligen så att någon gång på 70-talet hade en liten flicka tagit sin mammas guldringar och grävt ner dem som en skatt. Så hade far hennes gjutet yttertrappan rakt över, ja så där blev de liggande.  Det sades att hon inte vågade berätta för föräldrarna vad hon gjort förrän hon blev vuxen.  Nu finns inte den trappen längre!! För den har vi grävt bort, där ska vår tillbyggnad komma.

image55

image56

image57

image58


Naturligtvis var vi extra observanta när vi tog bort trappen o vi grävde också väldigt försiktigt för att se om vi möjligen kunde finna ringarna och glädja den där lilla flickan, som nu blivit stor. Men tyvärr  - några ringar blev aldrig syndliga.  Så de får nog ligga där och vila i jorden för all evighet. Ja om nu inte någon kommer och renovera eller river huset om si så där hundra år. Vem vet kanske lever historien kvar då och skattletare finner!!!


Vi har haft besök av miljökontoret, ja inte hela men delar av personalen. Kontroll av kommande avlopps läge har gjorts och blivit godkänt.  Byggnadsnämnden har sagt sitt och de sa JA!! = vi har fått bygglov. Så nu, ja nu är avloppet nerlagt i marken, grunden till utbyggnaden påbörjad och nästa vecka ska det gjutas.

image59

image60


image64

image65
 Eon har varit ute och lagt ner luftledningen som gick in till huset i marknivå, nej under marknivå naturligtvis. Så har vi fått elskåp på väggen ute, de har vår elektriker fixat. Det visade sig att vi inte haft någon ström in i huset, en lastbil hade tydligen gått in i en stolpe längre bort och då hade en ledning in till oss slitits av. Så där har varit strömlöst länge tydligen. Men nu, nu lyser det på Gården igen.

image61

image62

Sist men inte minst kan jag berätta att vår häst Pärla nu är hemkommen till Småland, dock inte till Gården men tills sommar betet ska hon vara på plats. Tillsammans med något nyförvärv eller kanske inhyrda hästar. 

image63

Fortsättning följer.........................................


RSS 2.0