Nu så....

Skriv gärna en rad i vår Gästbok

image110


Så växte konturen av vår utbyggnad fram.........

Det hela började med att vi satte bottensyllen på plattan den 3/11-07

image112
Dagen efter kom Ankis brossa Tobbe och hjälpte till att göra ramen till huset.  Nu började det likna något. Även denna gång hade vi tur med vädret, solen sken o värmde oss trots årstiden.

På eftermiddagen kom Eva, Tobbes snälla fru och hade middag med till oss alla, tänk vilka underbara människor de finns här i världen.

image113

image114

image115

image116

image117

Mellan den 14 - 16/11 tillverkades alla takstolar av Janne o Uffe  i stallet. Oh vad hände då?

Jo vädergudarna tyckte väl att, eftersom nu takstolarna tillverkades under tak ja då kunde de ju få falla snö. Massor av snö föll, så Janne fick ta paus från takstolsbygget och skotta snö med Brutus i stället. Men trots allt så var takstolarna färdiga när fredagseftermiddagen kom.


På torsdagen (den 15/11) fick vi plötsligt besök av dagstidningarna. Ja nu avslöjades en del av våra planer för Petrusgården som vi inte nämnt något om här i bloggen. Men eftersom man på fredagen både kunde läsa reportage och se bilder på oss i båda dagstidningarna här

så kan vi väl avslöja även här, att vi fått bygglov för ombyggnad av ladugården till kennel, hundpensionat och inackordering  för hundar. Vi kommer i huvudsak att inrikta oss på tjänster hundar, som vi också har en egen.


När lördagen kom sken solen igen, men snön låg naturligtvis kvar. Fast vem stoppar för lite snö? Ja inte Janne "nja Anki hon stod mest för marktjänsten, de där med kaffe o sånt den här dagen". I stället kom Fredrik en kollega till Janne och med honom följde hans far, kort därefter kom Tobbe också och med hjälp av dessa tre hjältar och vår lilla Brutus kom alla takstolar på plats.


image118

image119

image120

image121

image122

image123

Tusen Tack till

Uffe, Tobbe, Eva, Fredrik och Sören för Er otroliga insats!!!!!


Nu tar vi semester och åker till Maldiverna. Ja de var inte redigt sant men det kännes endå ganska skönt att skriva M a l d i v e r n a..jo vi tar faktiskt en veckas ledigt från bygget, inte för att lata oss eller resa utan för att sköta våra plikter och få en liten paus. Kan redan känna hur Janne trots att han inte är närvarande på gården endå kommer att vara där hela tiden i sina tankar...!!! Men plikten fram för allt.


Så, på återseende!!!


Janne & Anki (från tidningen, ja bilden alltså. Vår andra hund ville inte vara med på bild)
image111


S L A N G....

GÄSTBOK

Man kan ju snacka om slang - men nu ska vi snacka S L A N G. För nu har vi halat upp den  slangen ner till pumpen i den djupborrade brunnen.


Man brukar ju skoja med barn och säga att man gräver sig ner mot Kina när man gräver djupt, oh fågelholken vet om inte vårt brunns hål är en god bit på väg. image101

Har man aldrig sätt en djupborrad brunn så funderar man väl inte heller på hur otroligt långt ner i marken de är borrar.


Vårt brunns hål var ca 105 meter djupt, så jag kan lova att det tog en stund att dra upp all slang och sist men inte minst pumpen som satt längst där nere. Tur vi har Brutus, nu kom han till god användning igen. Men hjälp av att koppla snara i slangen o i Brutus så gick projektet ganska fort.

4 gånger fick Janne köra över gårdsplanen för att få upp hela slangen, nu ligger den där som en jätteorm och väntar på en ny pump så den får åka ner i sitt hål igen. Bara utgifter......


Jo så fann jag en otroligt bra grej med brunns hålet - man kan omöjligt falla ner och drunkna!

Om man nu inte råkar vara en råtta eller nått.

image103
Brunns hålet...

image104
På väg upp till jordytan....

image105
Opps så mycket det blev.....

image106
Så kom då pumpen, sist men inte minst..

Snackade med en "brunnskille" som gratulerade till att pumpen klarat ca 30 år, ovanligt sa han. Ja nu vet inte jag varför han gratulerade oss - för vi har ju inte haft den minsta nytta av den "när den fungerade".
Så vi får väl gratulera de som ägde gården före oss då!!


image107

Även om vi är väldigt gästvänliga så finns det gränser för vilka vi vill ha i vårt hus. Oh för att vara helt på den säkra sidan att inga objudna gäster så som husbock, myror o sådana där små otäckingar ska hälsa på, tog vi dit Anticimex som sprutade hela den gamla delen av huset.

Så plötsligt blev det TILLTRÄDE FÖRBJUDET för alla, dock bara för en kort tid.

Men nu är alla välkomna in igen - ja förutom de här små otäckingarna då.


Idag har vi beställt virket hos Trägubben image108,
så i slutet av veckan rullar väl leveransen in på Gården
- ja Ni kan ju gissa vad vi ska börja med i helgen??


Ingen vila, ingen ro - men så har vi inte långtråkigt heller!!!


På återseende.


Janne & Anki 


RSS 2.0