S L A N G....

GÄSTBOK

Man kan ju snacka om slang - men nu ska vi snacka S L A N G. För nu har vi halat upp den  slangen ner till pumpen i den djupborrade brunnen.


Man brukar ju skoja med barn och säga att man gräver sig ner mot Kina när man gräver djupt, oh fågelholken vet om inte vårt brunns hål är en god bit på väg. image101

Har man aldrig sätt en djupborrad brunn så funderar man väl inte heller på hur otroligt långt ner i marken de är borrar.


Vårt brunns hål var ca 105 meter djupt, så jag kan lova att det tog en stund att dra upp all slang och sist men inte minst pumpen som satt längst där nere. Tur vi har Brutus, nu kom han till god användning igen. Men hjälp av att koppla snara i slangen o i Brutus så gick projektet ganska fort.

4 gånger fick Janne köra över gårdsplanen för att få upp hela slangen, nu ligger den där som en jätteorm och väntar på en ny pump så den får åka ner i sitt hål igen. Bara utgifter......


Jo så fann jag en otroligt bra grej med brunns hålet - man kan omöjligt falla ner och drunkna!

Om man nu inte råkar vara en råtta eller nått.

image103
Brunns hålet...

image104
På väg upp till jordytan....

image105
Opps så mycket det blev.....

image106
Så kom då pumpen, sist men inte minst..

Snackade med en "brunnskille" som gratulerade till att pumpen klarat ca 30 år, ovanligt sa han. Ja nu vet inte jag varför han gratulerade oss - för vi har ju inte haft den minsta nytta av den "när den fungerade".
Så vi får väl gratulera de som ägde gården före oss då!!


image107

Även om vi är väldigt gästvänliga så finns det gränser för vilka vi vill ha i vårt hus. Oh för att vara helt på den säkra sidan att inga objudna gäster så som husbock, myror o sådana där små otäckingar ska hälsa på, tog vi dit Anticimex som sprutade hela den gamla delen av huset.

Så plötsligt blev det TILLTRÄDE FÖRBJUDET för alla, dock bara för en kort tid.

Men nu är alla välkomna in igen - ja förutom de här små otäckingarna då.


Idag har vi beställt virket hos Trägubben image108,
så i slutet av veckan rullar väl leveransen in på Gården
- ja Ni kan ju gissa vad vi ska börja med i helgen??


Ingen vila, ingen ro - men så har vi inte långtråkigt heller!!!


På återseende.


Janne & Anki 


Kommentarer
Postat av: Doris

Hejsan !
Var ju tvungen tills att titta in och se hur det går för er, ska inte störa er, fortsätt att jobba på bara, blir det kanske kapplöp med vädret snart, eller klarar det sig ?
Sköt om er !
Kramar, Doris

Postat av: Paula

Hej! Jag blir trött, matt och slut bara av att TITTA på bilderna! Äter du ordentligt så du orkar med ditt tuffa dubbelliv??? Vitaminer, energi, hur får du ihop det?? Blir nästan orolig när jag läser om era dygnslånga arbetspass...Fick ni en häst?? Grattis! Det var inte illa! En ridhäst antar jag ? Eller ska han hjälpa Brutus?
Här har snön fallit, hoppas ni slipper den ett tag framöver
Må så gott och kramar från pörtet!

2007-11-07 @ 15:04:03
URL: http://paulaz.se
Postat av: Paula

hoho, tack för alla snälla kommentarer hosmig, när ska du uppdatera lite??? nä, stressa inte, jag förstår att det är mycket nu!
Skickar några snöiga kramar till er från Dalarne

2007-11-17 @ 19:29:05
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0