Så var det dags för gjutning!! V 43

GÄSTBOK!!


En sak är klar VI HADE TUR MED VÄDRET!!


Vilken vecka, varje dag sken solen i takt med oss på marken, en sådan fin vecka vädermässigt vet vi inte om vi haft på hela sommaren. Även om det var jobb från tidiga morgon till sena kvällen hela veckan så hade vi fantastiskt kul. Nu fick vi också lite extra draghjälp från goda vänner. Uffe hade vi med oss hela veckan, vi levde tillsammans dygnet runt. Mestadels var vi faktiskt vakna om inte på gården så hemma i huset. Så tillkom Nisse o Christer på sista förberedelsedagen inför gjutningen o även på gjutardagen.


Vi passar på att bockar fint och niger djupt till hjältarna som deltog och hjälpte till med grunden!!!

image82
Sand klart...

image83

image85
Det närmar sig....

image86



Nästan klar...





Under veckan har även elen blivit dragen till ladugården och några små tråkigheter har också dukt upp.
image94
Bland annat fann vi att pumpen i vår borrade brunn var kortsluten.

image95
Så får vi då veta av elektriken att PUMPEN ÄR DEFEKT....

Så var det vattnet till ladugården, vi var ju tvungna att ha vatten. Men inte kom där något. Nej Janne o Christer fick ge sig ner i vattentäkten som vattnet skulle komma från och där fann de slangen, ""Brutus, ja han kommer till nytta både här och där"" klart han fick vara med och lyfta ner Janne till vattnet
image96
så han kunde fixa till ventilen på slangen så vattnet kunde komma upp till gården. Oh efter mycket om och men, kom så dropparna i sakta takt ut från kranen. Hurra!!


Sen vet jag inte vad som hände, tror Janne o hydroforen blev ovänner - ja hydrofon sprutade si så där 20 liter något smutsigt vatten över honom. Redigt svartprickig, dyngsur och gullig blev han i både ansikte o resten av kroppen, tyvärr, ville han inte bli fotograferad. Nu hör till saken att Janne ger sig sällan, ja så till slut fick den där hydroforn ge sig och göra vad en hydrofon bör, alltså inte spruta vatten kors o tvärs över hela ladugården.

image97

Så kom fredagen och med den betong bilen.

image87

image99

image98

image93

image100


Så härligt det var att se grunden ta redig form, bli klar.


När betongen var på plats och eftermiddagen närmade sig var vi  möra allihop och for hemmåt och när klockan var 21.00 sov vi  fullständigt utslagna, en tuff arbetsvecka var till enda.


När lördagen kom gjorde vi något vi inte gjort på ledig tid på väldigt länge. Vi var fria, lediga, vardagsklädda o njöt, hela helgen var bara vila. Så fick vi en present - en häst, de Ni!!


Men nu, ja nu förbereder vi för stomresning, nu börja det roliga - bygget.




På återseende!!


Kommentarer
Postat av: Doris

Ja, JÖSSES vad ni har roligt *fnissar*. Vi byggde ju vårat hus "själv" och jag har gett mig själv det lovordet att DET ska jag ALDRIG göra igen, det finns foton från den tiden ( äldre sonen nyfödd också ;0) ) och både jag och maken ser ut som zombier , jag skojar INTE !!
Ni är tuffa !!
Sköt om er !
Kramar, Doris
PS
Nu ser du att jag tittar in även om du inte annonserar att det kommit nytt inlägg ;0), har mämligen er som "favorit" och då tittar jag alltid in när jag är ute på en besöksrunda ;0).
DS
PPS
Här har det snöat något otroligt i dag *bläh*
DDS


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0