Så är husen ihopkopplade

Skriv gärna en rad i vår GÄSTBOK

image184



Vatten, en långdragen historia.

Nu skulle den ner, den nya pumpen. 103 meter under jord o äntligen skulle vi få vatten i huset. Men då och då kommer små bakslag o nu kom ett. Så snart elektrikern kopplade på strömmen blev det kortslutning, IGEN . Så ja, de var bara att börja om från början. Koppla till Brutus och så dra upp hela paketet en gång till. Nu fick vi veta, kabeln var full av vatten, inte konstigt att de blev kortslutning. Oh den gamla pumpen var hel, fast den var ju endå så föråldrad så de skadade väl inte att investera i en ny.   Ja så nu ligger pumpen uppe igen och väntar på att en ny kabel ska komma till dess undsättning så han kommer ner på sin plats igen. Livet blir lite tott utan vatten, men de går ju. Allt är möjligt. Ja så länge vi inte bor där.

289416-181


Det här sinkar vårt arbete, eller de tar mycket längre tid en vi räknat med. Så långe vi står med händerna fulla av kablar så händer ju inget inne i huset.


Så kom stormen, nja eller den hårda blåsten. Vi tittade bara till gården den dagen för vi hade barnkalas (30 år) i Blekinge, vi har ju ungarna där.  Men huset stod pall o något annat hade vi inte räknat med. De som fladdrade lite var presenningarna o de gör de ju i blåst.


Janne har kopplat ihop husen nu, ja vi har ju två hus, ett gammal och ett nytt. Först på utsidan.

Alltid lite nervöst när han klättrar omkring på taket som en apa. Men det gick bra. Kopplingen blev perfekt o han själv kom helskinnad ner igen.

289416-178

289416-179

289416-180

289416-181


Så var det dags att riva väggen inne som skilde den gamla och nya delen åt. Nu blev det redigt spännande. Först gjorde vi en fuskvägg o isolerade mellan där vårt kök ska bli och in till resten av den gamla delen. För så är bestämt. Den nya delen inkl den del av gamla huset som blir kök ska vi göra klart, sedan flyttar vi ner till gården och gör den gamla delen när vi är på plats. Då kan vi ta vara på de där timmarna när vi är lediga och idag inte kör de där 4 milen enkel resa som vi måste från vår nuvarande bostad. Man kör alltså inte dit om man inte har mer en några timmar på sig, av förklarliga skäl exempelvis kostanden för resan.

289416-183

289416-182

289416-182
Här är kopplingen mellan gammalt och nytt!!

Nåväl, det blev mysigt när den där väggen som skilde husen åt äntligen revs. Vi har en bit kvar att riva, har inte tagit allt då vi måste bestämma var vi ska stötta hanbjälken på den takstolen som finns i den aktuella väggen. Det är mycket att tänka på o fundera över så det blir bra och där till snyggt. Den här delen av huset (mitten) ska ju vara öppen upp till taknock och där ska alltså vårt kök vara. Köks inredning beställde vi häromdagen och den väntas anlända om ca 4 veckor. Vi valde ett ek kök stilrent och fräscht. Idag har vi begärt offert på köksmaskinerna och tvättstugeutrustningen vi ska ha också. Räknar med att maskinerna ska anlända ungefär samtidigt som köksutrustningen. Så har vi varit och tittat på golv. När man bygger och renovera så får man också egna mycket tid till att leta och se sig om efter bra material som man ska ha. Vi har gjort en del planändringar också. Från början skulle vi inte använda övervåningen på den nya delen mer en till förråd, nu har vi ändrat hela planen och gör det till sovrum/kontor i vinkel, vilket innebär att det också måste till en trappa och den har vi ritat upp och bestämt material till.


I helgen ska vi fortsätta röja utrymmet mellan husen men vi ska också koppla av och festa till det hos goda vänner, så ja vi gör lite annat en bygger & jobbar då och då, Det går framåt i bra takt.


På återseende


Janne & Anki





Kommentarer
Postat av: Doris

Skönt att höra att ni gör lite mer än att riva o bygga ;0).
Syssa sitter på bordet vid sidan om min dator och spinner HÖGT så hon verkar tacko lov inte tills att ha så hemskt ont,veterinären sa att hon gett henne "painkiller" som skulle håll i 3-5 dagar men det tyckte jag lät liiite otroligt men kanske det var rätt !!
Sköt om er !
Kramar, Doris

Postat av: Paula

Hej och tack för uppdateringen! På en kanal på teve som heter "travel and living" brukar jag titta på ett program där folk bygger hus. Vansinnigt roligt att följa byggena! Det har väl aldrig förekommit att huset blivit färdigt i tid eller hållit budgeten...
oftast bygger ägarna själva sina hus men ibland anlitar dom yrkesfolk också.
Kul att höra att ni har lite fritid att umgås med släkt och vänner också!
Kramen från pörteborna

2008-01-27 @ 17:29:08
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0