En sommarhälsning

                            



Skriv gärna en rad i vår GÄSTBOK här.

                                    

Ja tiden går o vi med den, fast igentligen är det väl bara  ungar som blir äldre?

Ja de åldras o ser till så vi har fått första barnbarnet. En söt liten tjej som föddes den 8 juni.  Då lägger man ju ner arbetet och ser till att träffa nykomlingen o hälsar henne välkommen till världen.


Vi har ju "ett ställe till" även om vi nog önskade att vi "inte hade det", oh de där stället har väl fått vår mesta energi nu sista tiden.  De ska ju säljas o gå ur våra ägor. 


Ja så är de nog så, att när man väl flyttar in i inte helt färdiga hus, ja då trappar man liksom av lite. Men visst lägger vi energi även på Petrusgården, men de vi har kvar o det vi gör nu, är sådana där saker som i det stora hela inte märks så mycket. Ni vet innetak, spackel, golv som läggs, lister ja o så vidare.  Gården, ja alltså där ute har fått sig ett redigt lyft. Det är ju fint väder så visst vill man vara ute när solen står högt på himmelen.  Vi röjde upp en gammal spånförvaring nere vid ladan o dröm om vår förvåning när ett kassaskåp kom upp ur jorden. Flera miljoner var det i det....trodde Ni...nej de var alldeles tomt. Rikedom, de får vi nog jobba oss till om vi vill ha någon.



Tomten är nu avstyckad från övriga gården med ett nybyggt staket.  Så har vi gallrat ut massa träd som stod uppe vid ena sidan av huset. Nu har vi sol på den sidan nästan hela dagarna, nja de dagar det är sol.





Mycket regn har det kommit i denna del av sommaren, men de e ju bra för åkermarken. Man ska ju se ALLT från den ljusa sidan.


I helgen var det slagning o balning av 1 åker här.  Fantastiskt vilka maskiner det finns som fixar.  De där med åkrarna har vi överlämnat till brossan Tobbe, de har vi varken tid eller lust med just nu o kanske aldrig.  Vi satsar nog mer på djuren.












Djuren ja, vi har ju haft en halv arme med valpar på uppväxning här. Aldrig trodde vi det var så mycket jobb och tid i valpuppfödning. Men också massor av glädje och kärlek. Vilka godingar det blev.  Vi håller jämn kontakt med alla de 6 som är levererade till sina nya ägare och alla verkar helnöjda.


En liten tik "Nanna" skickade vi med flyg till Luleå där hennes nya husse o matte hämtade henne för hemtransport till Boden.   De var jättejobbigt att skicka iväg henne själv, men det gick bra och hon blev varmt välkommen till en stolt och jättenöjd familj som ofta ringer o berätta hur lyckliga de är över henne. De värmer.



Bella
bor i Kalmar och har blivit "blomsterflicka", ja hennes matte har blomsteraffär och där håller Bella till under arbetstid.  Det trivs hon bra med.


(Bella)

Majsan
flyttade till Ronneby i Blekinge. Där busar hon runt bland både stora och små.

Ja hon fick inte mindre en 1 matte och 3 hussar, även om två var ganska små.



Lillan är kvar hos oss. Hon har inte blivit såld ennu. Hon är värdens goaste lilla tjej, den sistfödda av dem åtta, men tuff och framåt. Otroligt lättlärd och charmig. Man fäster sig vid dem o det blir svårare och svårare att lämna dem ifrån sig.


(lillan) 

Ozzy,  (alias Långben)
är såld och ska flytta till Braås. Han är kvar hos oss en så länge eftersom hans nya familj är på semester. Han är en störtskön kille. Han är väldigt lik sin mamma i ansiktet en frågan är om han inte blir stor som pappa.  Hur som helst, just nu är både benen (där av vårt smeknamn på honom) och tassarna alldeles för stor a till hans kropp. De e valpare det!!


 Ozzy (Långben)

Ramses den första som föddes. Han bor i Rödeby utanför Karlskrona. Han föddes först och var störst. Han var hemma och hälsa på oss och busade runt med sin mamma, pappa och de kvarvarande syskonen i helgen. Vilket ös...pust!!!


(Ramses)

Zorro bor närmast. Han hittade sin nya familj i Ålem. Där han lever med en annan hund, sin familj på 4 och katter, ja så ska det visst bli hästar snart också.  Han verkar lite lat, eller?


(Zorro)


Chivas
förblev också Smålänning och bor i Alsterbro.  Han kan skriva mail, ja det är sant han skriver till oss då och då och berättar hur han har det. Det är inte dåligt, undrar om han har egen dator......


(Chivas)

Valparnas mamma gick o blev ormbiten för en tid sedan. Men då hade hon slutat dia, som tur var. Allt gick bra, hon låg på djursjukhuset i tre dygn och blev som första gäst där tilldelad ett undersökningsrum att bo i.  Nja en hund som aldrig varit instängd är inte lätt att sätta i bur. Hon gjorde sig hörd och fick bo bra.  När vi hämtade hem henne, var hon något hes, hon blev det av att tala om hur hon ville ha det. Hummm.


Det händer alltid något på Petrusgården, vi jobbar på och hoppas kunna ha en färdig gård om "några år" allt tar sin tid. Just nu väntar vi främmande o boende från Sörmland. Dags för någon veckas vila o semester. De ska bli skönt o kul.

De finns ju de som gör det bekvämt för sig ganska ofta...som den här killen.



Vårt nästa projekt blir stallet. Hästarna ska anlända framåt höstkanten. Men först ska vi rusta för en stor händelse o fest däri.


På återseende o Glad Sommar på Er alla!


Janne & Anki


Kommentarer
Postat av: Paula

Heej! Rustar ni för bröllop???? Nog låter det allt så, sommarbröllop, va härligt!

Tänk va bra att ni fick övning med en valpkull, du har ju tänkt ha en kennel, så nu fick du lite försmak!

Hur många hästar blir det till hösten? Köper ni dem eller hyr ni ut stallplatser?

Ha det nu så gott, och passa på att lukta på bebisen, snart är hon stora tjejen! (tänk, mitt yngsta barnbarn fyller 10 nästa gång...men, vi har ju tre ungar som inte ens börjat än)

Kram från pörtet!

2008-07-18 @ 19:00:56
URL: http://paulaz.se
Postat av: Doris

Hi, hi, kunde inte låta bli att fnissa för jag undrar ju också om det ska bli bröllop !?

Så underbart söta alla valparna är och så kul att ni får höra lite om hur de har det ( även om inte alla skickar mail ;0) ).

Du undrade om vi också har det varmt på Island, jag vet inte fnissar för jag är i värmen i Skåne nu och njuuter sååå !

Sköt om dig !

Kramar,Doris

PS

Visst är det en underbar teknik att kunna rulla höet i såna hörullor, det har HELT räddat min mans psykiska hälsa !! Han blev ju alltid så stirrig över att försöka torka höet i små balar med torrhö suckar

DS

Postat av: Paula

När och var står bröllopet? För visst är det väl det som stundar???? Frågade förut, men får ju inget svar!! Attans...vi har faktiskt pratat om att gifta oss, såhär 15 år efter vi flyttade ihop, men vi har inte fått till något tillfälle när vi kan samla familjen!

Nå, vi får se hur det blir..

Men, lycka till med vad det nu blir och var det nu blir...

Kraam

2008-08-11 @ 20:44:55
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0